Joost Tonino

joost toninoNa een uitgebreide carrière als officier van justitie heeft Joost Tonino de overstap gemaakt naar de advocatuur en legt zich toe op het gebied van hand­havingsvraagstukken verband houdende met financiële fraude en financieel recht. 

 

Als advocaat is Joost betrokken bij diverse fraudezaken die zowel in het civiele recht, in het bestuursrecht als in het strafrecht tot procedures leiden. Zijn affiniteit ligt bij zaken die zich gelijktijdig binnen verschillende rechtsgebieden afspelen. Hij procedeert zowel strafrechtelijk, als bestuursrechtelijk als bij de civiele rechter. Hij adviseert partijen bij diverse grote en complexe rechtszaken waarbij fraude en financieel recht centraal staan. 

 

Joost verzorgt voorts een groot aantal opleidingen voor de rechterlijke macht en advocatuur over beleggingsfraude, positie van de onderneming in het strafrecht, corruptiebestrijding, witwassen, financieel rechercheren, compliance en handhaving binnen het bestuursrecht en strafrecht.


E   Tonino@advocaattonino.nl

T    06 20 52 36 00

 

In het rechtsgebiedenregister van de nederlandse orde van advocaten staat mr. J.H. Tonino, naast het voeren van een algemene praktijk, geregistreerd op de rechtsgebieden ‘strafrecht’, ‘bestuursrecht’ en ‘financieel recht'. Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de nederlandse orde van advocaten de nodige opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.